Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Kvalitetsmärkt hästverksamhet

Kvalitetsmärkt hästverksamhet är en frivillig certifiering framtagen av LRF Häst och HNS (Hästnäringens Stiftelse) och den ersätter sedan 2018 Svenska Islandshästförbundets auktorisering av islandshästverksamheter.

Under våren 2017 fick företaget Rise Länk till annan webbplats.Ceritifiering (tidigare SP) i uppdrag att projektleda arbetet och ta fram förslag på en standard och en modell att använda för kvalitetssäkring av hästverksamheter. Redan innan projektet drogs igång, hade Svenska Ridsportförbundet, Svenska Islandshästförbundet och Svensk Travsport befintliga system för kvalitetssäkring. Framtagandet av det nya systemet har skett i samarbete och i samråd med dessa organisationer.

För andra verksamheter inom häst såsom uppfödning, inackordering osv, fanns tidigare inte några tillgängliga kvalitetssäkringssystem och tanken med utvecklingsarbetet av detta nya system var att fylla den luckan.

Via de här länkarna kan du läsa allt om kvalitetssäkringen:

Därför har LRF Häst och HNS tagit fram ett system för kvalitetssäkring Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vad är Kvalitetsmärkt hästverksamhet? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Flera ryttare på rad i en allé

Publicerad: 2023-06-29

Senast uppdaterad: 2023-06-29

Författare: Jenny Werneholm

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583