Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

FAQ - Tävling

Här kan du läsa svar på de vanligaste frågorna kring tävlingar och att tävla. Sidan kommer att kontinuerligt fyllas på med frågor och svar.

Fråga: Jag kan inte logga in i tävlingskalendern IndTA för att anmäla mig till tävling och köpa tävlingslicens. Hur ska jag göra?
Svar: För att du ska kunna logga in i IndTA så gäller det att du är rätt registrerad hos din lokalförening. Dvs du måste ha betalat medlemsavgift för innevarande år och du måste använda den mejladress som du har registerat hos din lokalförening för att kunna logga in. Om du är osäker på vilka uppgifter som finns registrerade på dig, kontakta din lokalförening eller logga in i IdrottOnline och se efter.

Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att logga in i IndTA.

Observera att det är ett särskilt tillvägagångssätt för att logga in för att lösa licens till familjemedlem som är kopplad på samma mejladress som föräldern. Steg-för-steg-guide finns på den länkade sidan här ovan.

Fråga: När jag försöker anmäla mig till en tävling så dyker den varningsrutan upp. Vad ska jag göra?

Felmeddelande licens

Svar: Klicka på knappen Stäng och fortsätt göra din anmälan, men glöm inte att du måste ha löst licensen innan den dag du ska tävla. Systemet är inte kopplat så att de kontrollerar licensen vid anmälan, utan den ska visas upp först på tävlingsplatsen. Man behöver inte skriva ut en papperskopia, det går bra att logga in på IndTA i telefonen och visa upp licensen där.

Fråga: Jag är rädd att min häst har en bruten vaccinationskedja. Hur kontrollerar jag att den är korrekt?
Svar:
All information om vaccinationsregler finns samlade på den här sidan.

Fråga: Jag är osäker på om mitt bett är tillåtet nu när FEIF har uppdaterat bettreglerna. Hur vet jag om bettet är godkänt att tävla på eller inte?
Svar: Det är alltid huvudomaren på den aktuella tävlingen som är den som beslutar om ditt bett är godkänt eller inte enligt de nya reglerna. Är du osäker så ta med dig din utrustning till ryttarmötet i början av tävlingsdagen. Du kan läsa mer om vad som gäller här:

FEIFs lista på tillåten och förbjuden utrustning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
SIFs sida om tävlingsregler Öppnas i nytt fönster.

Titta gärna på informationsfilmen längst ner på sidan om tävlingsregler. Där förklarar man de nya bettreglerna och svarar på frågor från de som deltog under informationstillfället.

Fråga: I Sportfengur står det fel lokalförening på den tävlande, hur ändrar jag det?
Svar: Sportfengur är inte på något sätt ihopkopplad med IndTA utan all uppdatering där måste ske manuellt. Upptäcker du detta fel på en eller flera ryttare så skickar du ett mejl med korrekta uppgifter till Peter Stålhammar, ps@japeko.se, så justerar han det i Sportfengur.

Publicerad: 2023-05-15

Senast uppdaterad: 2023-05-17

Författare: Jenny Werneholm

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se