Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

FAQ - Tävling

Här kan du läsa svar på de vanligaste frågorna kring tävlingar och att tävla. Sidan kommer att kontinuerligt fyllas på med frågor och svar.

Fråga: Jag kan inte logga in i tävlingskalendern IndTA för att anmäla mig till tävling och köpa tävlingslicens. Hur ska jag göra?
Svar: För att du ska kunna logga in i IndTA så gäller det att du är rätt registrerad hos din lokalförening. Dvs du måste ha betalat medlemsavgift för innevarande år och du måste använda den mejladress som du har registerat hos din lokalförening för att kunna logga in. Om du är osäker på vilka uppgifter som finns registrerade på dig, kontakta din lokalförening eller logga in i IdrottOnline och se efter.

Här kan du läsa mer om hur du går tillväga för att logga in i IndTA.

Observera att det är ett särskilt tillvägagångssätt för att logga in för att lösa licens till familjemedlem som är kopplad på samma mejladress som föräldern. Steg-för-steg-guide finns på den länkade sidan här ovan.

Fråga: När jag försöker anmäla mig till en tävling så dyker den varningsrutan upp. Vad ska jag göra?

Felmeddelande licens

Svar: Klicka på knappen Stäng och fortsätt göra din anmälan, men glöm inte att du måste ha löst licensen innan den dag du ska tävla. Systemet är inte kopplat så att de kontrollerar licensen vid anmälan, utan den ska visas upp först på tävlingsplatsen. Man behöver inte skriva ut en papperskopia, det går bra att logga in på IndTA i telefonen och visa upp licensen där.

Fråga: Jag är rädd att min häst har en bruten vaccinationskedja. Hur kontrollerar jag att den är korrekt?
Svar:
All information om vaccinationsregler finns samlade på den här sidan.

Fråga: Jag är osäker på om mitt bett är tillåtet nu när FEIF har uppdaterat bettreglerna. Hur vet jag om bettet är godkänt att tävla på eller inte?
Svar: Det är alltid huvudomaren på den aktuella tävlingen som är den som beslutar om ditt bett är godkänt eller inte enligt de nya reglerna. Är du osäker så ta med dig din utrustning till ryttarmötet i början av tävlingsdagen. Du kan läsa mer om vad som gäller här:

FEIFs lista på tillåten och förbjuden utrustning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
SIFs sida om tävlingsregler Öppnas i nytt fönster.

Titta gärna på informationsfilmen längst ner på sidan om tävlingsregler. Där förklarar man de nya bettreglerna och svarar på frågor från de som deltog under informationstillfället.

Fråga: Jag hittar inte vissa ryttare i Sportfengur, eller så har de fel förening registrerad. Hur löser jag det?
Svar: Sportfengur är inte på något sätt ihopkopplad med IndTA utan all uppdatering där måste ske manuellt. Upptäcker du detta fel på en eller flera ryttare så skickar du ett mejl med korrekta uppgifter till kansliet på mejl svenska@icelandichorse.se, så justeras det i Sportfengur.

Fråga: Om jag har köpt flera engångslicenser under året, ändras de till en årslicens när jag har nått upp till beloppet för en sådan?
Svar: Ja, det sker automatiskt i IndTA. Om det krånglar så kontakta kansliet på mejl svenska@icelandichorse.se för hjälp.

Fråga: Jag behöver ha en licens för att tävla, när måste jag köpa den?
Svar: Du behöver inte köpa licens för att anmäla dig till en tävling. Det räcker att du kan visa upp licensen när du kommer till tävlingsplatsen. Det kan därför vara smart att vänta med att köpa licensen tills precis innan tävlingsdagen, så slipper du sitta med en betald licens om din häst skulle bli sjuk eller om tävlingen skulle bli inställd.

Du behöver inte heller skriva ut licensen och ha den på papper, det räcker bra att logga in på din indta-sida och visa upp licensen i telefonen när du kommer till tävlingsplatsen.

Publicerad: 2023-05-15

Senast uppdaterad: 2023-09-13

Författare: Jenny Werneholm

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se