Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet
En bild

Tävlingsregler

Dessa regler uppdateras varje år och du som tävlar är själv ansvarig för att vara uppdaterad och påläst.

Tävlingsreglemente FEIF R&R
FEIF R&R gäller vid organisationen av internationella, nationella och andra tävlingar med islandshästar. En svensk översättning av FEIF R&R är under arbete. De eventuella ändringar som sker däremellan annonseras här på hemsidan. På FEIFs hemsida finns senaste versionen av FEIF R&R på engelska.

Svenska tillägget
Svenska tävlingar följer det internationella tävlingsreglementet R&R, liksom övriga islandshästföreningar runt om i världen. Dessutom kompletterar SIF dessa regler med regler anpassade till svenska förhållanden, det svenska tillägget.

I det svenska tillägget finns även tillägg som kan utgöra undantag från R&Rs regler. Det är viktigt att du känner till skillnaden om du tävlar utomlands för att inte riskera diskvalifikation.

RF har tydliga riktlinjer vad gäller barns tävlande och eftersom vi numera är en del av RF så inväntar vi resultatet av utredningen som den arbetsgrupp som tillsattes under 2022 för att utreda och ta fram förslag på hur barns tävlande ska organiseras. Under tiden kommer våra SM under 2023 att välkomna kvalificerade startande från och med det år man fyller 13 år och uppåt, i linje med RFs riktlinjer, som bland annat fastslår att nationella mästerskap inte ska finnas för barn upp till 12 år.
Vi är fullt medvetna om att Svenska Ridsportförbundet, som ett av få förbund, har en avvikande linje än RF, men som ett förbund som är under prövotid i RF kommer SIF att följa RFs riktlinjer under utredningstiden. Vill man läsa mer om RFs riktlinjer finns de här: Länk till annan webbplats.

Förklarande information ang FEIFs bettregler som tas i bruk 1 april 2023
Här finns länken till den inspelade zoomträff som FEIFdomarna Åsa William och Kia Holmqvist hade den 29 mars där de klargör lite kring de bettregler som tas i bruk den 1 april 2023.

https://us06web.zoom.us/rec/share/m86HCI1CNBjEJH-hiXV3NaubOgroYyq3nt59m7ei6v6j18VZpnxkP7ppwa34UIOI.wbhliCYTCEO69Odg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lösenord: 5D!Gn?t8 


Publicerad: 2022-12-30

Senast uppdaterad: 2023-06-27

Författare: Peter Stålhammar

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se