Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Anordna en baskurs

Som lokalförening ansluten till Svenska Islandshästförbundet finns det möjlighet att anordna baskurser. Förbundet erbjuder flera olika baskurser som man kan anordna separat eller sätta ihop som en serie. Vissa av baskurserna kan genomföras digitalt, vilka dessa är anges i kursbeskrivningarna

. Kurserna ligger till grund för utbildningssystemet inom förbundet och bör vara tillgängliga för alla SIFs medlemmar i mån av plats.För att delta på en baskurs ska man vara medlem i en lokalförening ansluten till Svenska Islandshästförbundet.

Kursavtal
Lokalföreningen ansöker om att arrangera en baskurs och förbinder sig därmed via ett avtal att följa de krav som ställs på administration.

Lokalföreningen är ekonomiskt och administrativt ansvarig för allt som rör kursens genomförande. Kansliet ansvarar dock för förbundets centrala del av administrationen. Deltagarna på kursen ska betala in kursavgiften till ett konto som tillhör lokalföreningen.

Här ansöker du om att arrangera en baskurs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länkar till mallar och avtal:

Behöriga lärare på Baskurser Pdf, 144.2 kB.
Mall för deltagarlista Excel, 21.1 kB.
Kursutvärdering Word, 56.3 kB.

Lärare
Arrangören väljer och bokar godkänd lärare som man vill anlita till respektive kurs. Lokalföreningen sluter avtal direkt med läraren och ersätter hen enligt avtal. Läraren beställer i förekommande fall kursmaterial från förbundets kansli.
Behörig lärare för de olika kurserna hittar du i länken ovan.

Utbildningsavgift
Förbundet fakturerar den arrangerande lokalförening en utbildningsavgift på 1500 kr. Kansliet ansvarar för att information om kursevenemanget publiceras på förbundets webbsida samt för den centrala administration som kursen genererar.

Deltagarbevis
Senast en vecka efter avslutad kurs mejlar ansvarig lärare en deltagarlista till förbundets kansli där det framgår vilka deltagare som har genomfört kursen och vill ha sin kompetens registrerad hos SIF. Endast denna mall Excel, 21.1 kB. ska användas för deltagarapportering. Ansvarig arrangör får en mall för deltagarbevis att fylla i och mejla som PDF till godkända kursdeltagare.
Deltagarlista SIFs baskurser Excel, 21.1 kB.

Digitala kurser
I de fall lokalföreningen inte har tillgång till ett eget Zoom-konto eller liknande finns det möjlighet att använda förbundets Zoom tjänst. Det ska anges i samband med att kursavtalet skickas in.

Utvärdering
Arrangören ansvarar för att utvärdera avslutad kurs genom att deltagarna fyller i en kursutvärdering. Kursutvärderingarna ska sedan skickas in till kansliet via utbildning@icelandichorse.se

En bild

Publicerad: 2023-01-06

Senast uppdaterad: 2024-07-08

Författare: Malin Fredriksson

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583