Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Skolsamverkan

Riksidrottsförbundet arbetar sedan 2018 med regeringsuppdraget Rörelsesatsning i skolan, som syftar till att förbättra folkhälsan, välbefinnandet och skolresultaten. I samarbete med RF-SISU vill vi nu hitta några föreningar som vill arbeta operativt gentemot skolor för att öka samverkan. Vi från SIF kommer att stötta i arbetet, och vilja följa hur det fungerar för er!

Projektet kommer att utlysas under april för att kunna komma igång till hösten 2024.

Är ni som lokalförening intresserade av att vara en del av Riksidrottsförbundets Rörelsesatsning i skolan? Vi har fått projektmedel för att utveckla den här verksamheten i vårt förbund och vill nu hitta lokalföreningar som vill vara med på resan, kanske i samarbete med någon lokal islandshästföretagare? Vi tror att det kommer att bli ett mycket givande och roligt arbete och ni kommer att få stöd i arbetet av oss på förbundet, och ert RF-SISU-distrikt under projektets gång.

Ni kan läsa mer om Rörelsesatsning i skolan på Riksidrottsförbundets hemsida: Rörelsesatsning i skolan - Riksidrottsförbundet (rf.se) Länk till annan webbplats.

Vi kommer att vilja följa er verksamhet för att kunna utvärdera och återrapportera, men även för att kunna kommunicera och visa på goda exempel för andra föreningar att inspireras av.

Vi vill börja med att erbjuda en digital informationsträff, med de föreningar som är intresserade av att vara en del av projektet. Då kan vi gå igenom vilka mål vi hoppas på, hur ansökan går till och hur utbetalning av medel och återrapportering fungerar. Och vi vill såklart gärna ta del av era tankar och idéer om vad ni vill göra i just er förening! Välkommen att höra av er för att boka in en informationsträff via mail till projektledare Elin.

Projektledare Elin Stockberg, elin.stockberg@icelandichorse.se

En flicka borstar en häst i ett stall.

Publicerad: 2024-03-26

Senast uppdaterad: 2024-04-23

Författare: Lisa Komét

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583