Gå till innehåll
Svenska Islandshästförbundet
Svenska Islandshästförbundet

Gæðingalist

Gaedingalist

Efter den gaedingalisttävling som arrangerades vid Wångens Islandshästdagar får vi nu många frågor om tävlingsformen och om det går att börja arrangera tävlingar.

Gaedingalist är en tävlingsform som under förra året blev en officell tävlingsgren inom LH (Landsamband Hestamannafélaga), Islands motsvarighet till SIF. Det innebär att GL ännu inte är en officiell SIF-gren och mycket arbete återstår innan SIF på ett bra sätt kan introducera grenen till fullo på lokalföreningsnivå.

Introduktion i Sverige

För närvarande pågår ett samverkansprojekt mellan SIF och Wången med mål att introducera grenen i Sverige. Som ett första steg har nu en introduktion till domarutbildning skett i samband med tävlingen vid Wången. Där deltog 10 domaraspiranter och projektgruppen arbetar nu vidare för att i samråd med LH ge möjlighet för aspiranterna att gå upp till examination.

Regler och reglementen finns för närvarande endast på isländska och en engelsk översättning finns förhoppningsvis på plats inom de närmaste månaderna.

När projektgruppen har mer information om översättning och domarexaminationer så kommer information ut både här på hemsidan och direkt till lokalföreningarna.

Publicerad: 2023-10-24

Senast uppdaterad: 2023-10-24

Författare: Jannike Moström

Sponsorer

Besöksadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Postadress

Alsnögatan 11 6 tr.
116 42 Stockholm

Kontakta oss

0220-452 50
svenska@icelandichorse.se

Organisationsnummer

863500-5583